Kinderen inspireren mij!

Ze maken me blij en geven me energie. Daarnaast heb ik een grote passie voor yoga.

over mij

Nathaly Schreuder

Ik merkte dat yoga in deze tijd kinderen veel te bieden heeft. Daarom begon ik in 2015 mijn yogastudio voor kinderen. Iedere yogales die ik aan kinderen geef, zorgt voor een grote glimlach op mijn gezicht. Over de naam hoefde ik dan ook niet lang na te denken: Yogasmiley was geboren!

Ik volgde de opleiding tot pedagogisch medewerker en ging aan de slag bij een kinderdagverblijf. Hier werkte ik met kinderen van 0 tot 12 jaar. Om deze kinderen meer rust te bieden, besloot ik yoga te integreren in mijn dagelijkse werkzaamheden. Yoga had mij persoonlijk namelijk veel goeds gebracht.

Vol enthousiasme begon ik aan de opleiding Kinderyoga, aan de Jip & Jan Academie in Almere. Alles wat ik had geleerd kwam heel goed van pas op het kinderdagverblijf en yoga werd onderdeel van het dagritme, zowel voor mij als de kinderen. Met de kinderen deed ik ademhalingsoefeningen, of de zonnegroet. Als kinderen leren letten op hun ademhaling, kunnen ze beter omgaan met situaties die ze lastig vinden.

Het liefst wilde ik nog veel meer kinderen yogales geven, dus begon ik voor mezelf. In mijn vrolijke en speelse lessen, wordt benadrukt dat het niet belangrijk is of je de houding precies goed doet. Veel belangrijker is het dat de kinderen plezier beleven. Niet alles draait om presteren, dat wil ik in de les meegeven.

Door de lessen van Yogasmiley geef ik kinderen vertrouwen. Door yoga ontdekken kinderen dingen waarvan ze niet wisten dat ze die konden. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich gezien en gehoord voelen, daar zorg ik dan ook altijd voor in mijn lessen. Bij Yogasmiley mogen kinderen zijn wie ze zijn.

In het kort

Naam: Nathaly Schreuder
Geboren: 1987
Woonplaats: Leiden
Opleidingen/cursussen: pedagogisch medewerker 4; kinderyogadocent; tieneryogadocent; ouder/kindyogadocent; wobbelyogadocent; stoelyogadocent; helpende welzijn en
verzorgende C; kinder- en volwassen EHBO/ BHV