Workshops

Bij Yogasmiley kunnen kinderen niet alleen terecht voor reguliere kinderyogalessen, maar ook worden er regelmatig leuke workshops georganiseerd! Houd onze website en de updates op Facebook in de gaten voor alle nieuwtjes over workshops en andere speciale activiteiten.

Ouder – Kindyoga
Mini Camp

Ga samen mee op yogakamp in de natuur vlakbij Leiden!

Wandelen door de bossen, marshmallows roosteren rond het kampvuur, 
picknicken op een enorm grasveld, yoga en nog veel meer! In het prachtige natuurgebied middenin het Groene Hart, beleef je met het Yogasmiley Ouder-Kind Yoga Mini Camp een heerlijk weekendje weg. 

Tijdens dit tweedaagse Mini Camp beleef je samen met je kind de grootste yoga-avonturen! Het begint al meteen.. Klik hier!

8 & 9 Augustus ( Nog 1 plekje vrij )

Wobbelyoga Original
4 tot 8 jaar

In deze leuke workshop gaan kinderen yogahoudingen oefenen op de Wobbel! De originele Wobbel is een houten bord, dat wel lijkt op een kromme surfplank. Deze gebruiken we alleen niet in de zee, maar gewoon op de vloer.

Met de Wobbel gaat er een nieuwe wereld aan oefeningen en verhalen voor de kinderen open. Iedere keer staat een ander thema centraal. Het mooiste van yoga wordt gecombineerd met alle nieuwe mogelijkheden van de Wobbel!

Wobbelyoga Original is extra leuk, want door de Wobbel wordt het nog spannender om de yogahoudingen te oefenen. Op een leuke, uitdagende manier wordt er gewerkt aan kracht en balans. Tijdens een workshop Wobbelyoga Original vergroten kinderen hun lichaamsbesef en zie je hun zelfvertrouwen groeien.

Inspanning en ontspanning worden afgewisseld. Aan het einde van de workshop stapt ieder kind ontspannen, trots en met een grote glimlach van de Wobbel af.

zondag 6 september | 11:15 - 12:15

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar

€10 per kind

Ouder-Kind Speurtocht
4 tot 10 jaar + een ouder

Is jouw kind ook zo dol op speurtochten?

Spannende opdrachten, moeilijke vragen en natuurlijk de weg terug vinden: toen ik klein was, was ik al gek op speurtochten. Nu eigenlijk nog steeds, maar dit keer nemen we een yogamatje mee!

Samen met je kind ga je op pad in het park. Jullie gaan op weg met een yogamatje, een tasje en een schrijfplankje, zodat jullie onderweg met de vragen aan de slag kunnen. Tijdens de speurtocht komen jullie ook allerlei leuke opdrachten tegen, zoals oefenen met yogahoudingen.

Weet jouw kleine nog hoe de ‘ondersteboven hond’ moet? Takjes, schelpen of stenen: onderweg verzamelen jullie allerlei mooie spulletjes uit de natuur. Als jullie de weg teruggevonden hebben, gaan jullie daar een mooie mandala van maken! Maar niet zo snel, want al dat speuren kost veel energie. Om een beetje uit te rusten doen we tussendoor mindfullness-oefeningen. Zijn jullie weer terug bij het beginpunt? Dan staat er natuurlijk wat lekkers klaar.Meedoen? Meld je dan aan via de knop hieronder.

We verzamelen om 14.00 uur bij Restaurant Brasserie Park in de Houtkamp, Leiderdorp.

Als de weersverwachting te slecht is, gaat de speurtocht

niet door. Betalen hoeft dan natuurlijk niet meer.

Binnenkort nieuwe data |

Voor kinderen van 4 tot 10 jaar + een ouder

Van Diepeningenlaan 2 | 2352 KA | Leiderdorp

€16 samen

Disco Wobbelyoga
4 tot 10 jaar

In deze workshop Disco Wobbelyoga gaan kinderen yogahoudingen uitoefenen op de Wobbel op geluid en muziek. In de  yogastudio maken we een gezellige sfeer met mooie verlichting.

Wat doen we precies?
Kinderen gaan yogahoudingen oefenen op de Wobbel! De originele Wobbel is een houten bord, dat wel lijkt op een kromme surfplank. Deze gebruiken we alleen niet in de zee, maar gewoon op de vloer.

Wobbelyoga is extra leuk, want door de Wobbel wordt het nog spannender om de yogahoudingen te oefenen. Op een leuke, uitdagende manier wordt er gewerkt aan kracht en balans. Tijdens de workshop Wobbelyoga Pyjama vergroten kinderen hun lichaamsbesef en zie je hun zelfvertrouwen groeien. Inspanning en ontspanning worden afgewisseld. Aan het einde van de workshop stapt ieder kind ontspannen, trots en met een grote glimlach van de Wobbel af.

Zaterdag 29 aug 18:30

Voor kinderen van 4 tot 10 jaar

€10 per kind

Slaap lekker-yoga

6-12 Jaar

 

Ligt jouw kind urenlang schaapjes te tellen? Denkt hij dat er een monster onder zijn bed ligt? Of vindt zij het misschien te spannend om morgen weer naar school te gaan? 

Veel kinderen vinden het moeilijk om in slaap te vallen. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Gelukkig kan yoga kinderen helpen om gemakkelijker in slaap te vallen én om de hele nacht lekker door te slapen. 

In de workshop ‘Slaap lekker’ gaan we aan de slag met deze oefeningen. De workshop staat in het teken van ‘yoga Nidra’, oftewel slaapyoga. Tijdens de les doen we allerlei rustgevende yogaoefeningen, we gaan relaxed mediteren en we maken ons eigen oogkussentje. Dat helpt om tot rust te komen. 

Voortaan kan je kind beter in slaap vallen en ligt zij of hij de hele nacht heerlijk te dromen. En jij dus ook!

Wat gaan we precies doen?
* je eigen oogkussentje maken

* rustgevende yoga oefeningen  
* meditatie oefeningen
* yoga Nidra  “slaap yoga”

Zondag 16 augustus | 15:00 tot 16:30

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

€14

Zee Wobbel

6-10 Jaar

 

Kijk uit malloot! Een kokosnoot! Wist je dat Wobbelyoga nog leuker kan? En nog spannender? Ga dan mee op Wobbel aan Zee!

Kijk, die Wobbel lijkt niet voor niks op een kromme surfplank. Dus wat is een betere plek om Wobbelyoga te doen dan bij de zee? Nee, de kinderen gaan niet echt het water in, maar wobbelen op het strand of in de duinen. Terwijl de zon hen lekker opwarmt en een briesje door hun haren waait, doen we Wobbelyoga-oefeningen met uitzicht op zee. Mooi hè? 

Heeft je kind nog nooit Wobbelyoga gedaan? Dat is geen probleem, alle kinderen kunnen meedoen met de workshop. Tijdens Wobbelyoga oefent je kind met kracht en balans. Door de yogaoefeningen op de Wobbel te doen, wordt het extra spannend! Wedden dat jouw dochter of zoon extra sterk weer naar huis gaat? 

Natuurlijk krijgen de kinderen dorst van dat Wobbelen aan het water. Daarom drinken we na afloop het lekkere koele water uit een kokosnoot! Het is maar goed dat ze in Nederland niet zomaar op je hoofd vallen… Nog meer dorst? We hebben niet alleen kokosnoten, maar ook genoeg gekoeld drinkwater mee. 

Zondag 16 augustus 10:00

Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar

Boulevard Zeezijde 19 | 2225 BB | Katwijk aan Zee

€14

Pyjama Wobbelyoga
6 tot 12 Jaar

In deze workshop Pyjama Wobbelyoga gaan kinderen yogahoudingen uitoefenen op de Wobbel in hun pyjama.
Tijdens de workshop hangt de yogaruimte vol met sfeervolle lichtgevende sterretjes waardoor we een nachtelijk effect creëren. Na de workshop drinken we samen een kopje warme thee met honing.

Wat doen we precies?
Kinderen gaan yogahoudingen oefenen op de Wobbel! De originele Wobbel is een houten bord, dat wel lijkt op een kromme surfplank. Deze gebruiken we alleen niet in de zee, maar gewoon op de vloer.

Wobbelyoga is extra leuk, want door de Wobbel wordt het nog spannender om de yogahoudingen te oefenen. Op een leuke, uitdagende manier wordt er gewerkt aan kracht en balans. Tijdens de workshop Wobbelyoga Pyjama vergroten kinderen hun lichaamsbesef en zie je hun zelfvertrouwen groeien. Inspanning en ontspanning worden afgewisseld. Aan het einde van de workshop stapt ieder kind ontspannen, trots en met een grote glimlach van de Wobbel af.

Zaterdag 15 augustus 18:30 - 19:30

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

€10 per kind

Wobbelyoga XL
8 tot 12 jaar

Kinderen van 8 tot 12 jaar gaan in de workshop Wobbelyoga XL aan de slag met yogahoudingen op de grote Wobbel. Deze kromme, houten plank, die wat wegheeft van een surfplank, maakt het oefenen van de houdingen extra uitdagend!

De houdingen tijdens de workshop Wobbelyoga XL zijn wat lastiger dan de houdingen uit de workshop Wobbelyoga Original.

De workshop staat in het teken van een thema, dat aansluit op de belevingswereld van de kinderen in de groep. Inspanning op de Wobbel XL wordt afgewisseld met ontspanning. Na de workshop stappen de kinderen ontspannen en met een grote glimlach van hun Wobbel XL af.

Binnenkort nieuwe data |

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar

€10 per kind

Ouder-kindyoga
4 tot 8 jaar + één ouder

De workshop Ouder-kindyoga draait om samen bewegen en ontspannen. De interactie tussen het kind en de ouder of verzorger staat centraal.

Door te oefenen met duo-houdingen, brengen ouder en kind op een bijzondere manier tijd met elkaar door. Tijdens de workshop leer je op een nieuwe manier samenwerken, waarbij samen plezier beleven bovenaan staat!

De workshop bestaat uit een warming-up, het oefenen van duo-houdingen, een ademspel, massage en tot slot een moment van ontspanning.

Zondag 30 augustus 11:15 - 12:15

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar met één ouder

€16 samen

Ouder-Kind Wobbelyoga
4 – 9 jaar + één ouder

De workshop Ouder-kind wobbelyoga draait om samen bewegen en ontspannen. De interactie tussen het kind en de ouder of verzorger staat centraal.

Door te oefenen met een wobbel, brengen ouder en kind op een bijzondere manier tijd met elkaar door. Tijdens de workshop leer je op een nieuwe manier samenwerken, waarbij samen plezier beleven bovenaan staat!

De workshop bestaat uit een warming-up, het oefenen van duo-houdingen, op een leuke en uitdagende manier word er gewerkt aan kracht en balans tot slot een moment van ontspanning.

Binnenkort nieuwe data | 15:00 - 16:00

Voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar en één ouder

€16 samen

Peuter Wobbelyoga
2,5 t/m 4 jaar + één ouder

Een van de ouders mag mee op yoga-ontdekking tijdens de workshop Peuter Wobbelyoga. De workshop draait om samen bewegen en ontspannen. De interactie tussen het kind en de ouder of verzorger staat centraal.

Door te oefenen met een wobbel, brengen ouder en kind op een bijzondere manier tijd met elkaar door. Tijdens de workshop leer je op een nieuwe manier samenwerken, waarbij samen plezier beleven bovenaan staat!

Yogadocente Nathaly zorgt er altijd voor dat de workshops aansluiten op de belevingswereld van peuters. Ze neemt de kleintjes mee naar creatieve werelden: kabouters in het bos, acrobaten in het circus, of zwemmen in de zee tijdens vakantie. Al spelenderwijs worden yoga- en ademhalingsoefeningen met de peuters gedaan. Na de workshop gaan de kinderen en hun ouder ontspannen weer naar huis.

Zondag 2 augustus 11:15 - 12:15

Voor kinderen van 2,5 tot en met 4 jaar en één ouder

€16 samen

Acroyoga voor kinderen
6 t/m 12 jaar

Tijdens de workshop leer je op een nieuwe manier samenwerken, waarbij samen plezier beleven bovenaan staat! De workshop bestaat uit een warming-up, het oefenen van verschillende duo-houdingen, op een leuke en uitdagende manier word er samen gewerkt aan kracht en balans tot slot een moment van ontspanning.

Binnenkort nieuwe data |

Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar

€10 per kind

Baby Yoga
3 maanden + één ouder

Baby Yoga versterkt de onderlinge band tussen ouder en kind. De baby raakt spelenderwijs vertrouwd met zijn eigen lichaam.

Wat gaan we doen?
* yoga oefeningen samen met de ouder
* schommel, klim- en klauter oefeningen
* baby massage en ontspanning
* thee drinken met andere ouders

Binnenkort nieuwe data |

Voor baby's vanaf 3 maanden

€16 samen