Workshops

Bij Yogasmiley kunnen kinderen niet alleen terecht voor reguliere kinderyogalessen, maar ook worden er regelmatig leuke workshops georganiseerd! Houd onze website en de updates op Facebook in de gaten voor alle nieuwtjes over workshops en andere speciale activiteiten.

Hoepelyoga

Hou jij van hoepelen? En van knutselen? En doe je het liefste allebei tegelijk? Doe dan mee met de workshop Hoepelyoga!

Tijdens het eerste deel van de workshop gaan we met z’n allen de hoepel versieren. Kies de mooiste rollen tape, lintjes in alle kleuren en schitterende lampjes. Je krijgt een hoepel die jij nóg mooier mag maken.

Daarna gaan we oefenen met de hoepel. Hoe vaak kun jij de hoepel rond je middel laten draaien? En kun je ook de yogahoudingen met hoepel? Hij valt vast een paar keer op de grond, maar dat geeft niks. Na deze workshop heb jij leren hoepelen én neem jij een prachtige hoepel mee naar huis

Wat gaan we doen?

  • Hoepel versieren
  • Leren hoepelen
  • Yogahoudingen met hoepel
  • Thee drinken

Zondag 21 mei van 10:00-12:00

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar

€25 per kind

Ouder-kindyoga
4 tot 8 jaar + één ouder

De workshop Ouder-kindyoga draait om samen bewegen en ontspannen. De interactie tussen het kind en de ouder of verzorger staat centraal.

Door te oefenen met duo-houdingen, brengen ouder en kind op een bijzondere manier tijd met elkaar door. Tijdens de workshop leer je op een nieuwe manier samenwerken, waarbij samen plezier beleven bovenaan staat!

De workshop bestaat uit een warming-up, het oefenen van duo-houdingen, een ademspel, massage en tot slot een moment van ontspanning.

Zondag 11 juni 11:15 - 12:15

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar met één ouder

€25 per koppel

Disco Wobbelyoga
4 tot 10 jaar

In deze workshop Disco Wobbelyoga gaan kinderen yogahoudingen uitoefenen op de Wobbel op geluid en muziek. In de  yogastudio maken we een gezellige sfeer met mooie verlichting.

Wat doen we precies?
Kinderen gaan yogahoudingen oefenen op de Wobbel! De originele Wobbel is een houten bord, dat wel lijkt op een kromme surfplank. Deze gebruiken we alleen niet in de zee, maar gewoon op de vloer.

Wobbelyoga is extra leuk, want door de Wobbel wordt het nog spannender om de yogahoudingen te oefenen. Op een leuke, uitdagende manier wordt er gewerkt aan kracht en balans. Tijdens de workshop Wobbelyoga  vergroten kinderen hun lichaamsbesef en zie je hun zelfvertrouwen groeien. Inspanning en ontspanning worden afgewisseld. Aan het einde van de workshop stapt ieder kind ontspannen, trots en met een grote glimlach van de Wobbel af.

Zaterdag 17 juni om 18:30 - 19:30

Voor kinderen van 4 tot 10 jaar

€10 per kind

Peuter Wobbelyoga
2,5 t/m 4 jaar + één ouder

Een van de ouders mag mee op yoga-ontdekking tijdens de workshop Peuter Wobbelyoga. De workshop draait om samen bewegen en ontspannen. De interactie tussen het kind en de ouder of verzorger staat centraal.

Door te oefenen met een wobbel, brengen ouder en kind op een bijzondere manier tijd met elkaar door. Tijdens de workshop leer je op een nieuwe manier samenwerken, waarbij samen plezier beleven bovenaan staat!

Yogadocente Nathaly zorgt er altijd voor dat de workshops aansluiten op de belevingswereld van peuters. Ze neemt de kleintjes mee naar creatieve werelden: kabouters in het bos, acrobaten in het circus, of zwemmen in de zee tijdens vakantie. Al spelenderwijs worden yoga- en ademhalingsoefeningen met de peuters gedaan. Na de workshop gaan de kinderen en hun ouder ontspannen weer naar huis.

vrijdag 2 juni om 11:15 - 12:15

Voor kinderen van 2,5 tot en met 4 jaar en één ouder

€25 per koppel

Ouder-Kind Wobbelyoga
4 – 9 jaar + één ouder

De workshop Ouder-kind wobbelyoga draait om samen bewegen en ontspannen. De interactie tussen het kind en de ouder of verzorger staat centraal.

Door te oefenen met een wobbel, brengen ouder en kind op een bijzondere manier tijd met elkaar door. Tijdens de workshop leer je op een nieuwe manier samenwerken, waarbij samen plezier beleven bovenaan staat!

De workshop bestaat uit een warming-up, het oefenen van duo-houdingen, op een leuke en uitdagende manier word er gewerkt aan kracht en balans tot slot een moment van ontspanning.

Zondag 25 juni om 11:15 - 12:15

Voor kinderen van 4 tot 9 jaar één ouder

€ 25 per koppel

Zee Wobbel

6-10 Jaar

 

Kijk uit malloot! Een kokosnoot! Wist je dat Wobbelyoga nog leuker kan? En nog spannender? Ga dan mee op Wobbel aan Zee!

Kijk, die Wobbel lijkt niet voor niks op een kromme surfplank. Dus wat is een betere plek om Wobbelyoga te doen dan bij de zee? Nee, de kinderen gaan niet echt het water in, maar wobbelen op het strand of in de duinen. Terwijl de zon hen lekker opwarmt en een briesje door hun haren waait, doen we Wobbelyoga-oefeningen met uitzicht op zee. Mooi hè? 

Heeft je kind nog nooit Wobbelyoga gedaan? Dat is geen probleem, alle kinderen kunnen meedoen met de workshop. Tijdens Wobbelyoga oefent je kind met kracht en balans. Door de yogaoefeningen op de Wobbel te doen, wordt het extra spannend! Wedden dat jouw dochter of zoon extra sterk weer naar huis gaat? 

Natuurlijk krijgen de kinderen dorst van dat Wobbelen aan het water. Daarom drinken we na afloop het lekkere koele water uit een kokosnoot! Het is maar goed dat ze in Nederland niet zomaar op je hoofd vallen… Nog meer dorst? We hebben niet alleen kokosnoten, maar ook genoeg gekoeld drinkwater mee. 

Zondag 2 juli om 13:00

Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar

Boulevard Zeezijde 19 | 2225 BB | Katwijk aan Zee

€14

Wobbelyoga Original
4 tot 8 jaar

In deze leuke workshop gaan kinderen yogahoudingen oefenen op de Wobbel! De originele Wobbel is een houten bord, dat wel lijkt op een kromme surfplank. Deze gebruiken we alleen niet in de zee, maar gewoon op de vloer.

Met de Wobbel gaat er een nieuwe wereld aan oefeningen en verhalen voor de kinderen open. Iedere keer staat een ander thema centraal. Het mooiste van yoga wordt gecombineerd met alle nieuwe mogelijkheden van de Wobbel!

Wobbelyoga Original is extra leuk, want door de Wobbel wordt het nog spannender om de yogahoudingen te oefenen. Op een leuke, uitdagende manier wordt er gewerkt aan kracht en balans. Tijdens een workshop Wobbelyoga Original vergroten kinderen hun lichaamsbesef en zie je hun zelfvertrouwen groeien.

Inspanning en ontspanning worden afgewisseld. Aan het einde van de workshop stapt ieder kind ontspannen, trots en met een grote glimlach van de Wobbel af.

Zondag 30 april | 11:15 - 12:15

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar

€10 per kind

Slaap lekker-yoga

6-12 Jaar

 

Ligt jouw kind urenlang schaapjes te tellen? Denkt hij dat er een monster onder zijn bed ligt? Of vindt zij het misschien te spannend om morgen weer naar school te gaan?

Veel kinderen vinden het moeilijk om in slaap te vallen. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Gelukkig kan yoga kinderen helpen om gemakkelijker in slaap te vallen én om de hele nacht lekker door te slapen. 

In de workshop ‘Slaap lekker’ gaan we aan de slag met deze oefeningen. De workshop staat in het teken van ‘yoga Nidra’, oftewel slaapyoga. Tijdens de les doen we allerlei rustgevende yogaoefeningen, we gaan relaxed mediteren en we maken ons eigen oogkussentje. Dat helpt om tot rust te komen. 

Voortaan kan je kind beter in slaap vallen en ligt zij of hij de hele nacht heerlijk te dromen. En jij dus ook!

Wat gaan we precies doen?
* je eigen oogkussentje maken

* rustgevende yoga oefeningen  
* meditatie oefeningen
* yoga Nidra  “slaap yoga”

Zondag 4 juni|11:15 tot 12:45

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

€14

Pyjama Wobbelyoga
6 tot 12 Jaar

In deze workshop Pyjama Wobbelyoga gaan kinderen yogahoudingen uitoefenen op de Wobbel in hun pyjama.
Tijdens de workshop hangt de yogaruimte vol met sfeervolle lichtgevende sterretjes waardoor we een nachtelijk effect creëren. Na de workshop drinken we samen een kopje warme thee met honing.

Wat doen we precies?
Kinderen gaan yogahoudingen oefenen op de Wobbel! De originele Wobbel is een houten bord, dat wel lijkt op een kromme surfplank. Deze gebruiken we alleen niet in de zee, maar gewoon op de vloer.

Wobbelyoga is extra leuk, want door de Wobbel wordt het nog spannender om de yogahoudingen te oefenen. Op een leuke, uitdagende manier wordt er gewerkt aan kracht en balans. Tijdens de workshop Wobbelyoga Pyjama vergroten kinderen hun lichaamsbesef en zie je hun zelfvertrouwen groeien. Inspanning en ontspanning worden afgewisseld. Aan het einde van de workshop stapt ieder kind ontspannen, trots en met een grote glimlach van de Wobbel af.

Zaterdag 10 juni om 18:30 - 19:30

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

€10 per kind

Ouder – Kindyoga
Mini Camp

Ga samen mee op yogakamp in de natuur vlakbij Leiden!

Wandelen door de bossen, marshmallows roosteren rond het kampvuur, 
picknicken op een enorm grasveld, yoga en nog veel meer! In het prachtige natuurgebied middenin het Groene Hart, beleef je met het Yogasmiley Ouder-Kind Yoga Mini Camp een heerlijk weekendje weg. 

Tijdens dit tweedaagse Mini Camp beleef je samen met je kind de grootste yoga-avonturen! Het begint al meteen.. Klik hier!

Nieuwe datum: