Joehoe.. ik ben hier! Waar ben je? Wauwww! Een amfitheater. Ja vet he!!

We waren de afgelopen weken er al veel te vinden, in het Ghoybos een bosgebied aan de rand van Leiderdorp. De ideeën borrelden dagelijks bij ons naar boven, waardoor we extra rekening moesten houden met maar 2 dagen. Vrijdagavond: Hebben we nu echt alles? Ja alles zit in de bus!
Aangekomen bij het Ghoyhuys is het even flink uitpakken. Deze avond realiseerde we alle slaapvertrekken voor onze eerste gasten die morgenochtend zullen arriveren, we pakte flink uit met mooie materialen om te decoreren zowel binnen als buiten.

“Nu gaat het gebeuren”

Zaterdagochtend: De eerst auto kwam de oprit oprijden, we kennen elkaar aan. Nu gaat het gebeuren! Goedemorgen.. Goedemorgen! Zin in een kopje thee en stukje appeltaart? Ga lekker naar binnen om even rond te kijken en om je spullen en knuffels alvast bij je tentje te zetten. Zodoende kwamen de ouders en kinderen langzaam binnen druppelen. Er ontstond een gezellige sfeer, waarbij iedereen al langzaam kennis met elkaar maakte. En het
kennismakingsspel moest zelfs nog beginnen. Kinderen waren buiten samen al op de Wobbels die er lagen aan het spelen.

Na het kennismakingsspel was het alweer tijd om richting de picknicktafels in het Ghoybos te lopen, daar stond een heerlijke lunch voor ons klaar. Rijkelijk gevuld met streekproducten als brood, suikervrij fruitspreads, kaas en nog veel meer, we genoten van het eten en tegelijkertijd van het warme zonnetje. De speurtocht zette ik tijdens de lunch al uit, waardoor ouders en kinderen na de lunch de startnummers ontvingen en konden starten aan deze Speurtocht dwars door het bos. Kijk mama een eekhoorn! Ja mooi hé.. wat is het prachtig hier!
Ouders en kinderen waren door het hele bos te vinden om samen houdingen en verassings opdrachten uit te voeren.
Er kwamen werkelijk oergeluiden uit het bos, je hoorde er ouders en kinderen lachen, gieren en brullen.

“Groene asperges op de BBQ”

Na de speurtocht was er een momentje van rust voor beide,
maar let op, om 15:00 komt er op deze plek een hoepel juf om
ons een workshop hoepelen te geven. Na flink gelachen te
hebben tijdens het hoepelen is het rust voor jullie beiden,
even 1,5 uur samen zijn en wat uit te rusten. Sommige gingen
nog even lekker samen in de speeltuin zitten, of een lekker
een rondje lopen. Joehoeee.. even voor iedereen: ‘zorg dat je
om 17:30 terug bent bij het Ghoyhuys, daar staat een BBQ op
jullie te wachten!’ Ik krijg er nu al zin…

De BBQ was langzaam aan het opwarmen, waarbij de kinderen met hun eigen broodjes gerold op een stok al boven het vuur bezig waren. Op de bbq zelf werd door Maurice de eigenaar groene asperges en aubergines klaar gemaakt, al snel volgden voor de kinderen bolletjes met knakworstjes, de sateetjes werden klaargemaakt, de tafel stond rijkelijk gevuld met mooie kazen, verschillende broden, verse groentes en pesto’s.
Een mooi decor van gezond eten.

“De laatste zonnestralen aan de lange tafel”

Wanneer iedereen tijdens het eten aan de lange buitentafel nog lekker van de laatste zonnestralen aan het genieten is, was ik alweer met brandhout en marshmallows in het bos te vinden. Want om 20:00 komen de ouders en kinderen deze kant op, en zal er al een mooi kampvuur branden. Net op het moment dat ik klaar was met de voorbereiding, zag ik door de takken heen de gitarist al op zijn fiets aankomen. Joehoee… ik ben hier. Wat leuk! Ook hij heeft er zin in!

Langzaam begint het donker te worden, in de verte hoorde ik de
kinderen al aankomen, de fakkels op de route branden, het
kampvuur knispert al flink en de gitarist is al vrolijk kinderliedjes op
zijn gitaar aan het spelen. Rondom het vuur in het Amfitheater
zingen we samen leuke kinderliedjes waarbij halverwege, de
marshmallows al aan stokjes worden gedaan om deze te gaan
roosteren boven het vuur. Het is alweer bijna 21:00 en tijd voor
ouders en kinderen om terug te gaan naar het Ghoyhuys. Iedereen
volgt de route naar het Ghoyhuys, waarbij ik de gitarist de hand
schud en het kampvuur doof. Het moment dat ik aankwam bij het Ghoyhuys brandden er nog maar weinig lampjes in de tentjes, heel zachtjes hoorde ik op de speaker een slaapliedje afspelen, waarbij ik merkte dat het ook voor ons tijd was om zo te gaan slapen. Toch gingen we met de eigenaar en eigenaresse buiten nog even wat drinken en bespraken we dag 1. Inderdaad het was een geweldige dag! Slaap lekker.

“ Kukkelekuuuuuhh.. ”

Het was nog vroeg, door het raam scheen al een rode gloed van het in de verte schijnend zonnetje dat boven het weiland uit probeerde te komen. Tijd om te gaan douchen en te helpen om het ontbijt klaar te zetten. De klok sloeg 8 uur en langzaam aan hadden alle ouders en kinderen zich al gedoucht en kwamen buiten in het ochtend zonnetje aan de tafel zitten met een kopje thee om uiteindelijk te gaan ontbijten.

Ondertussen legde wij alvast de yogamaten klaar op het grasveld om na het ontbijt Ouder- Kindyoga te gaan doen. Na flink bewogen en gelachen te hebben, was het alweer bijna tijd om aan boord te gaan. Mooie opgemaakte schalen met broodjes, snoeptomaatjes en flessen frambozen en appelsap werden langzaam aan boord gebracht. De schipper riep: We gaan aan boord!

“Schilderachtige koeien”

We varen dwars door een schilderachtig landschap heen met koeien op de kant en molens in de verte. De kinderen lagen met zwemvestjes aan op grote fatboys op het dek in het zonnetje te spelen en te genieten.
Na enige tijd op de boot beginnen we al trek te krijgen, waarbij ik langzaam aan de grote schaal broodjes gezond, en flessen biologische sappen uitdeel. We naderen de Kagerplassen waarna we met een grote cirkel een rondje varen. Na een 1,5 uur gevaren te hebben, komen we alweer bijna bij het Ghoyhuys aan.

Eerst moest de schipper Maurice zijn vrouw Carina even bellen. Hallo.. met mij! Kun je de brug even open doen. We zien haar in
de verte de brug openen zodat wij door kunnen varen naar de aanlegsteiger grenzend aan hun tuin, via de trap naar beneden
loop je door twee grote openstaande deuren heen en sta je midden in het Ghoyhuys, lange tafels zijn gevuld met knutselspullen zodat ouder en kind samen een dromenvanger kunnen gaan maken, dit met een kopje thee en een koekje zijn we alweer bijna aan het einde om naar huis te gaan. Het is bijna 4 uur en iedereen verzameld zijn of haar spullen. Ouders en kinderen schrijven nog iets leuks in ons gastenboek en we nemen afscheid.
Ons 1ste Ouder-Kindyoga Mini Camp is geboren!


Wat was dit onwijs leuk zeg!

Nu alweer een paar weken geleden en we hebben het er nog dagelijks over.
Klaar voor de volgende! Klik hier voor de nieuwe data

Ook even door ons gastenboek heen bladeren? Klik hier

Liefs, Nathaly & Martijn

×